Οινοποιείο Παναγόπουλος

0 (No Review)
Μαντίνεια Αρκαδίας, Greece
From: €0.00
0
(0 review)
Check

Duration

full day

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

About this tour

Στο οροπέδιο της Μαντινείας, λίγο πιο έξω από τα τείχη της αρχαίας πόλης, στο Γκορτσούλι Μαντινείας, βρίσκεται το οινοποιείο της οικογένειας Παναγόπουλου, πλαισιωμένο από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, 30 στρεμμάτων. Σε υψόμετρο 630m και αργιλοπηλώδες έδαφος, στις ηπειρωτικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, το Μοσχοφίλερο ωριμάζει σταδιακά και αναπτύσσει πλήρως το αρωματικό ποικιλιακό δυναμικό του, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη φυσική του οξύτητα.

Με όρεξη για δουλειά, ορθές γεωργικές και οινολογικές εφαρμογές, μεράκι και εμπειρία, η οικογένεια καλλιεργεί τα αμπέλια της για περισσότερα από 20 έτη, οινοποιεί μόνο τα δικά της σταφύλια, και εμφιαλώνει Μοσχοφίλερο και Merlot από το 2017.

Κατά την ελληνική μυθολογία, η Αντινόη έκτισε την πόλη της Μαντινείας, αφού aολούθησε ένα φίδι επί δύο μερόνυχτα, σύμφωνα με το χρησμό του Μαντείου. Όταν αυτό σταμάτησε να ξεκουραστεί κοντά σ’ ένα ποτάμι, η Αντινόη είχε βρει την πόλη της. Μαντίνεια την  ονόμασε σε ανάμνηση του χρησμού που την οδήγησε εκεί. Η Αντινόη και η Αστερόπη ήταν οι δύο κόρες του βασιλιά της αρχαίας  Αρκαδίας, Κηφέα.

Durations

Fullday (+7hours)

Tour's Location

Μαντίνεια Αρκαδίας, Greece

Reviews

0/5
Not Rated
(0 review)
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
0 review on this Tour - Showing 1 to 0

Write a review

From: €0.00
0 (No Review)

  Δραστηριότητα

  Άτομα

  Τηλέφωνο

  Owner

  SpecialTrip_eshoped

  Member Since 2023

  Explore other options