Κτήμα Αποστόλη

0 (No Review)
Άμπελοι Σερρών, Greece
From: €0.00
0
(0 review)
Check

Duration

full day

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

English

About this tour

-ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ  ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ

Το Κτήμα τ΄  ‘Αποστόλη είναι ένα οικογενειακό επισκέψιμο οινοποιείο-Αποσταγματοποιείο που βρίσκεται στο χωριό  Άμπελοι Σερρών, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την «πόλη της Γερακίνας» σε μια περιοχή που διαθέτει 3000 στρέμματα αμπελοκαλλιέργειας. Το οινοποιείο από το 2004 μέχρι και σήμερα συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με την παραδοσιακή βιολογική καλλιέργεια, ενώ έχει λάβει και βραβείο καλής πρακτικής από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο καλλιεργώντας τόσο διεθνείς όσο και ελληνικές ποικιλίες που βρίσκονται σε ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 65 στρεμμάτων.

Στο οινοποιείο  ο καταναλωτής απολαμβάνει κρασιά υψηλής διεθνούς πιστοποίησης για την ποιότητα (ISO 2020) και για τις υγιεινές συνθήκες παραγωγής τους ενώ η πρακτική της επιχείρησης έως τώρα έχει αποδείξει πως η σταθερή ποιότητα του προϊόντος δεν πρόκειται να θυσιαστεί στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους.

 -ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

Εκμεταλλευόμενοι τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και με βάση τα πορίσματα εδαφολογικών ερευνών που διενεργήσαμε το 2003, καταλήξαμε ότι οι εκλεπτυσμένες ερυθρές γαλλικές ποικιλίες θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν στα κτήματά μας. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να προμηθευτούμε υβριδικά κλίματα εισαγωγής από την Γαλλία και να φυτέψουμε νέους αμπελώνες το 2003.

Για τα κόκκινα κρασιά  οι ερυθρές ποικιλίες που χρησιμοποιούμε είναι: Merlot, Cabernet Sauvignonκαι Syrah Για τους ίδιους λόγους, καλλιεργούμε και τις λευκές γαλλικές ποικιλίες Chardonnay και Sauvignon Blanc. Ωστόσο, θέλοντας να διατηρήσουμε και να προβάλλουμε τις ελληνικές ποικιλίες προσθέσαμε για τα λευκά κρασιά μας Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, Μοσχάτο Σάμου καθώς και Μαλαγουζιά, γνωστές για τα έντονα αρώματά τους.

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ένας αμπελώνας από το 479 π.Χ

Το κτήμα  έχει στην ιδιοκτησία του 65 στρέμματα αμπελώνες, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το οινοποιείο και στις παρυφές του Βερτίσκου Όρους σε υψόμετρο από 50 έως 150 μ.Όλοι οι αμπελώνες είναι ξερικοί με μέση στρεμματική απόδοση, 500 κιλά το στρέμμα τα λευκά και 600 κιλά τα ερυθρά. Το έδαφος είναι αμμώδες και αργιλώδες, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και συστατικά για την καλλιέργεια του αμπελιού.

Τα κρασιά  ανήκουν στην ζώνη Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Σερρών. Το οινοποιείο  από το 2004 μέχρι σήμερα ακολουθεί πιστά τους κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή. Είναι  πιστοποιημένο από την ίδρυση και μέχρι σήμερα από τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικής καλλιέργειας Δ.Η.Ω, που αποτελεί ΄΄έναν από τους πιο αξιόλογους και αξιόπιστους ευρωπαϊκούς οργανισμούς πιστοποίησης.

Το οινοποιείο  πέρα από την πιστοποίηση των αμπελιών προχώρησε και στην πιστοποίηση τόσο του οινοποιείου όσο και του Αποσταγματοποιείου για όλο το στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι και την τελική εμφιάλωση. Σε ότι αφορά το τσίπουρο, είναι  το πρώτο που πήρε έγκριση για παραγωγή και εμφιάλωση βιολογικού τσίπουρου στην Ελλάδα.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ:

Το κλίμα χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό με αυξημένο ύψος βροχοπτώσεων, δριμύτερους χειμώνες και βραχεία βλαστική περίοδο για τους αμπελώνες που βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού και νοτιάδες.Η μέση μηνιαία θερμοκρασία κατεβαίνει κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου από τον Οκτώβριο και ανεβαίνει πάλι τον Μάιο. Ψυχρότεροι μήνες είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος όπου παρατηρούνται πρώιμοι και όψιμοι παγετοί.

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:

Ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν ήταν βασιλιάς της Βισαλτίας έχοντας σαν έδρα την αρχαία Βέργη, είχε αναπτύξει την οινοκαλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή ήδη από το 479 π.Χ. Η αρχαία Βισαλτία ανήκε στο χώρο της αρχαίας Μακεδονίας, μεταξύ του όρους Βερτίσκος που ήταν το δυτικό της σύνορο, και του Στρυμόνα και της Κερκινίτιδος λίμνης, που ήταν το ανατολικό. Βρίσκεται, δηλαδή, στο γεωγραφικό χώρο που περιλαμβάνεται σήμερα η περιοχή της Νιγρίτας και της λίμνης Κερκίνης. Οι Βισάλτες ήταν αρχαίος λαός της ανατολικής Μακεδονίας, που έζησε στα δυτικά του ποταμού Στρυμόνα και χρησιμοποιούσαν πολύ τον οίνο που ήταν το ιερό ποτό του θεού Διονύσου. Στο κέντρο αυτής της περιοχής, βρίσκονται οι αμπελώνες μας και προς τιμήν της ιστορίας των Βισαλτών το πρώτο μας κρασί ονομάστηκε Βισαλτικός

Durations

Fullday (+7hours)

Language

English

Tour's Location

Άμπελοι Σερρών, Greece

Reviews

0/5
Not Rated
(0 review)
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
0 review on this Tour - Showing 1 to 0

Write a review

From: €0.00
0 (No Review)

  Δραστηριότητα

  Άτομα

  Τηλέφωνο

  Owner

  SpecialTrip_eshoped

  Member Since 2023

  Explore other options