Κρουαζιέρα Άγιο Όρος

0 (No Review)
Άγιο Όρος, Greece
From: €0.00
0
(0 review)
Check

Duration

3 ώρες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

About this tour

H  κρουαζιέρα  ξεκινάει από το λιμάνι της Ουρανούπολης στις 11:00. Πλέουμε κατά μήκος της νοτιοδυτικής πλευράς της Αθωνικής χερσονήσου  συναντάμε έναν παλιό πέτρινο αρσανά ο οποίος οριοθετεί τα σύνορα του Αγίου Όρους με  την Ουρανούπολη.

Επειτα   Θα  δούμε  την   Σκήτη  Θηβαίδα  . Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Μονοξυλίτης,  μετόχι της Μονής Διονυσίου όπου παράγεται (το ομώνυμο φημισμένο κρασί Μονοξυλίτη) αυθεντικό αγιορείτικο κρασί. Ακολουθούν οι αρσανάδες. Κατα σειρά βλέπουμε τον αρσανά της μονής Χιλανδαρίου (το σέρβικο μοναστήρι), τον αρσανά της μονής Ζωγράφου (βουλγάρικο μοναστήρι) και τον αρσανά της μονής Κωνσταμονίτου.

Στην συνέχεια της  διαδρομής  μας  θα συναντήσουμε τη μονή Δοχειαρίου στην οποία φυλάσσεται η  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργουπηκόου.  Αμέσως μετά η μόνη Ξενοφώντος, ατενίζει τα νερά του Σιγγιτικού κόλπου Ακολουθεί η ρωσική μόνη του Αγίου Παντελεήμονος. Με τους χαρακτηριστικούς πράσινους τρούλους σε σχήμα κρεμμυδιού και το ψηλό καμπαναριό το οποίο κοσμεί η δεύτερη μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο βάρους 13,5 τόνων.

Λίγο πριν φτάσουμε στη Δάφνη, βλέπουμε τη μονή Ξηροποτάμου, σκαρφαλωμένη στην πλαγιά 300. Η Δάφνη είναι το κεντρικό λιμάνι του Αγίου Όρους, εκεί όπου τα καράβια της γραμμής αποβιβάζουν τους επισκέπτες οι οποίοι στη συνέχεια επιλέγουν το κατάλληλο μέσο για να φτάσουν στο μοναστήρι της επιλογής τους.

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας  αφού περάσουμε πρώτα από μια μικρή Σκήτη του Αγίου Μοδέστου ακολουθεί η εντυπωσιακή μονή Σίμωνος Πέτρας, το πιο πολυφωτογραφημένο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Χτισμένη σε ύψος 300μ. από τη θάλασσα πάνω σε έναν βράχο,.

\Σε πολύ κοντινή απόσταση ακολουθεί η μονή Οσίου Γρηγορίου στη συνέχεια η μονή Διονυσίου, στην οποία μεταξύ άλλων φυλάσσεται το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, αυτό που βάφτισε τον Χριστό. Τελευταίο μοναστήρι της κρουαζιέρας μας είναι η μονή Αγίου Παύλου, χτισμένη στους πρόποδες του Αθωνα.

Καθώς αφήνουμε πίσω μας το μοναστήρι του Αγίου Παύλου, βλέπουμε δυο από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες σκήτες του Όρους, την Νέα Σκήτη και την Σκήτη της Αγίας Άννας.   Πίσω στην Ουρανούπολη επιστρέφουμε στις 14:00.

Durations

3 ώρες

Tour's Location

Άγιο Όρος, Greece

Reviews

0/5
Not Rated
(0 review)
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
0 review on this Tour - Showing 1 to 0

Write a review

From: €0.00
0 (No Review)

  Δραστηριότητα

  Άτομα

  Τηλέφωνο

  Owner

  SpecialTrip_eshoped

  Member Since 2023

  Explore other options