Εκδρομή στην Aθήνα

0 (No Review)
Athens, Greece
From: €0.00
0
(0 review)
Check

Duration

full day

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

English

About this tour

Υπάρχουν Πολλά αξιοθέατα για να επισκεφτούμε αλλα και πολλές ενναλλακτικές δράσεις για να κάνουμε στην Αθήνα και τα πέριξ
Επίσκεψη στο Μουσείο κυκλαδίτικης τέχνης
Θα συμμετάσχουμε στα ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια για παιδιά και εφήβους 5 με 17 ετών με μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες, άτομα με τυφλότητα, καθώς και άτομα που πάσχουν από Alzheimer. Με προσωπικό εξειδικευμένο στην εκπαίδευση και στην ψυχοθεραπευτική διάσταση της τέχνης, στα εργαστήρια γίνεται η χρήση του «παιχνιδιού» ως μέσου εμψύχωσης για συμμετοχή και προσωπική έκφραση. Μέσα από την ασφάλεια του παιχνιδιού εισάγονται ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα και διαδικασίες, ενώ παράλληλα η κίνηση του σώματος ξεκινά να ανακαλύπτεται ως ένα ακόμη μέσο για δημιουργική συνεργασία.
Θα επισκεφτούμε τον Βοτανικό Κήπο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Την περίοδο αυτή ο Κήπος εμπλουτίστηκε με περίπου 2.500 φυτά από όλο τον κόσμο, κυρίως μέσω ανταλλαγών σπερμάτων. Δημιουργήθηκαν 2 μικρά θερμοκήπια (γνωστά ως ‘’θερμαστήρια’’), μία κεντρική δεξαμενή για την καλλιέργεια υδρόβιων φυτών και ένα σπορείο. Ο Βοτανικός Κήπος αναγνωρίστηκε ως Καταλαμβάνει έκταση 1500 στρεμμάτων στην περιοχή Χαϊδαρίου, εκ των οποίων 200 στρέμματα περίπου έχουν διαμορφωθεί στα εξής τμήματα: Ανθώνας, Ιστορικό, Oικονομικό-Φαρμακευτικό, Συστηματικό, Δενδρώνας.
Τι θα λέγατε για μια κοντινή, εξόρμηση , που θα σας φέρει πιο κοντά στην φύση; Μιλάμε για το Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους ή αλλιώς το Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, Ο βοτανικός αυτός κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, στα Δυτικά προάστια της Αθήνας.
Σε μια καταπράσινη έκταση 1.860 στρεμμάτων, πλημμυρισμένη από 2.500 είδη φυτών από όλο τον κόσμο, η φύση είναι η μεγάλη «πρωταγωνίστρια»!
Στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα στο οποίο συμβιώνουν και αναπτύσσονται αυτοφυή δασικά και καλλιεργούμενα είδη. Τα καλλιεργημένα τμήματα χωρίζονται σε θεματολογικές και γεωγραφικές ενότητες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα των Ιστορικών φυτών, με είδη που αναφέρονται από την Ελληνική Μυθολογία ως και την Παλαιά Διαθήκη! καλλιεργείται η Δάφνη (Laurus nobilis), η οποία ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα, ο Κισσός (Hedera helix), αφιερωμένος στον θεό Διόνυσο, ο Νάρθηκας (Ferula communis), στον βλαστό του οποίου ο Προμηθέας έκρυψε τη φωτιά για να τη μεταφέρει κρυφά από τους θεούς στους ανθρώπους.
Εδώ φύεται και το Κώνειο (Conium maculatum) με το οποίο θανατώθηκε ο φιλόσοφος Σωκράτης, αλλά και η Άκανθος (Acanthus spp.), της οποίας τα φύλλα εικάζεται ότι ενέπνευσαν τα κιονόκρανα κορινθιακού ρυθμού. Το ακάνθινο στεφάνι του Χριστού ήταν φτιαγμένο από Παλιούρι (Paliurus aculeatus) το οποίο καλλιεργείται στον κήπο αυτό, όπως επίσης και ο Κρίνος (Lilium candidum) που η Παναγία πήρε από τον Άγγελο, σταλμένο από τον Θεό, όπως αναφέρει η χριστιανική θρησκεία.
Συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στον Ανθώνα, πλημμυρισμένο από καλλωπιστικά φυτά σε 15 μεγάλα παρτέρια, αναρριχητικά φυτά, αρωματικά βότανα, μα πάνω από όλα με πανέμορφες τριανταφυλλιές σε απίστευτα χρώματα και μεθυστικές ευωδιές. Πάνω από 100 αρωματικές ποικιλίες τριανταφυλλιάς στολίζουν τον ροδώνα και μαγεύουν!
Ιδιαίτερα ειδυλλιακές είναι οι λιμνούλες με τα νούφαρα και τα άλλα υδρόβια και υδρόφιλα είδη φυτών, όπως οι νερόκρινοι και η Lemna minor (Φακή του νερού). Στον Ανθώνα υπάρχουν συνολικά 25 λίμνες, που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα και είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή από τη μία στην άλλη. Μη χάσετε: «τη λίμνη με τα βήματα». Αξίζει, ακόμη, να προσέξετε τα τρία μεγάλα παρτέρια που φιλοξενούν τρεις διαφορετικές ποικιλίες κάννας σε χρώματα κίτρινο,
Χρήσιμες συμβουλές: Στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο δεν επιτρέπονται τα τροχοφόρα, τα κατοικίδια, τα ποδήλατα και τα παιχνίδια με μπάλα. Επίσης, απαγορεύεται να κόβετε λουλούδια ή φυτά. Tα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών πρέπει να συνοδεύονται και να μην απομακρύνονται στο δάσος.

Η Η Αττική προσφέρει μαγικές στιγμές και μοναδικές εμπειρίες σε όσους αποφασίσουν να την ανακαλύψουν… από θαλάσσης.
«απολαύστε μια αξέχαστη κρουαζιέρα στη δαντελωτή ακτογραμμή της Αττικής, πλεύστε ανοιχτά του Σαρωνικού και ζήστε στιγμές απόλυτα ιδιωτικές στις μαγευτικές, απομονωμένες παραλίες των πανέμορφων κοντινών νησιών, με απόλυτη ελευθερία και άνεση. οι επιλογές για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις και κρουαζιέρες είναι αμέτρητες.
Στις πανέμορφες ακτές της Αττικής, αλλά και σε κάποια από τα νησιά του Σαρωνικού, υπάρχουν Ναυτικοί Όμιλοι με έμπειρους εκπαιδευτές, που θα σας διδάξουν την τέχνη της ιστιοπλοΐας και θα σας μυήσουν στον μαγικό κόσμο της.
Στις σύγχρονες μαρίνες και τους τουριστικούς λιμένες κατά μήκος της ακτογραμμής της Αττικής, θα δέσετε με ασφάλεια το σκάφος σας και θα θαυμάσετε μερικά από τα ομορφότερα mega yachts, αραγμένα σε αυτά τα πανέμορφα πλωτά «σαλόνια».
Εδώ βρίσκεται, άλλωστε, και η πολυβραβευμένη μαρίνα Φλοίσβου, η πιο σύγχρονη μαρίνα στην Αττική και μία από τις πιο αξιόλογες του κόσμου. Η πρόσφατη διάκριση… τεσσάρων αστέρων που έλαβε από το European Foundation for Quality Management (EFQM) για τη «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία» (EFQM Committed to Excellence), μια σημαντική πιστοποίηση που αναδεικνύει την ποιότητα των υπηρεσιών της Μαρίνας Φλοίσβου, ήρθε να προστεθεί στις πολλές άλλες βραβεύσεις που έχουν λάβει οι εξαιρετικής ποιότητας εγκαταστάσεις της.
Καταδυσεις
Πρωτόγνωρη εμπειρία, αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας, αλλιώτικη επαφή με τη θάλασσα και τις απίστευτες ομορφιές της υποθαλάσσιας ζωής. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα σας κάνουν να λατρέψετε την αυτόνομη κατάδυση. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας όλα είναι πιο ήσυχα, πιο ήρεμα και τα χρώματα πιο ζωντανά! Η κατάδυση γίνεται από άτομα κάθε ηλικίας και δεν απαιτεί μυϊκή δύναμη, καθώς η υποβρύχια κολύμβηση είναι χαλαρή. Ωστόσο, η καλή φυσική κατάσταση βοηθά στο να μην κουράζεται εύκολα κάποιος και να αποφεύγει τις κράμπες κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.
Ως αυτόνομη ορίζεται η κατάδυση με χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής. Είναι γνωστή διεθνώς ως SCUBA diving (Self Contained Underwater Breathing Apparatus, δηλαδή Αυτόνομη Υποβρύχια Αναπνευστική Συσκευή) και γίνεται με τη χρήση φιαλών αέρα (αυτόνομη συσκευή υποβρύχιας αναπνοής), που ο δύτης φορά στην πλάτη. Η διάρκεια της κατάδυσης εξαρτάται από την ποσότητα του αέρα στις φιάλες, ενώ η αίσθηση που προσφέρει στον καταδύτη, χάρη στην έλλειψη βαρύτητας, μοιάζει με αυτή που απολαμβάνουν οι αστροναύτες.

Αλεξυπτοτο πλαγιας
Απογειωθείτε με ένα «parapente» , με οδηγό σας τα ρεύματα του αέρα και απολαύστε από ψηλά τις απίστευτες ομορφιές της Αττικής με τα δαντελωτά ακρογιάλια της. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) είναι ένα extreme sport θα σας χαρίσει μοναδική αίσθηση ελευθερίας, πνευματική ισορροπία και απόλυτη συγκέντρωση σ’ αυτό που ζείτε με την πτήση σας… Αξίζει να το τολμήσετε!
Όπως μας λένε οι εκπαιδευτές του αθλήματος, το parapente είναι το πιο εύκολο και προσιτό από πλευράς εκμάθησης, χειρισμού και μεταφοράς από όλα τα αεραθλήματα, αλλά και το απλούστερο στον τομέα της διθέσιας πτήσης. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη μυϊκή δύναμη, γιατί είναι κυρίως θέμα τεχνικής και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Φυσικά, χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, για να πετάξει κανείς με ασφάλεια και να είναι αυτόνομος, θα πρέπει να έχει περάσει από τη βασική εκπαίδευση, τόσο τη θεωρητική όσο και την πρακτική, να παρακολουθήσει βασικές γνώσεις αεροδυναμικής, μετεωρολογίας, κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και τεχνικές για την πτήση, που διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές.
Ως άθλημα είναι απαγορευτικό σε όσους έχουν καρδιακά προβλήματα, πάσχουν από ιλίγγους ή έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Για τους Λάτρεις του Περιπάτου υπάρχουν πολλές διαδρομές μεγάλε ς οι μκρές θα εξερευνήσουμε μονοπάτια μέσα στο πράσινο σε αποσταση αναπνοης από το κέντρο της Αθήνας
Θα επισκεφτούμε Την Ακρόπολη και το μουσείο της. Καθ όλη την διάρκεια του χρόνου γίνονται διάφορα σημαντικά φεστιβάλ που αξίζει κανεις να δει
Υπάρχει δυνατότητα επιλογής καταλύματος ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη

Εχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε μερικά οινοποιία και να μάθουμε για την παραγωγή κρασιού

HIGHLIGHTS

 • See the famous icons of LA and visit Calico Ghost Town.
 • Enjoy a short hike at the breathtaking Grand Canyon.
 • Soak in the dramatic scenery of the famous Death Valley.
 • View majestic landscape and spot wildlife in Yosemite.

Itinerary

Start in Los Angeles and end in San Francisco! With the adventure tour Western Express Northbound, you have a 4day tour package taking you from Los Angeles to San Francisco and through Los Angeles, USA and 7 other destinations in USA. Western Express Northbound is a small group tour that includes accommodation in a hotel as well as an expert guide, meals, transport and more.

Start in Los Angeles and end in San Francisco! With the adventure tour Western Express Northbound, you have a 4day tour package taking you from Los Angeles to San Francisco and through Los Angeles, USA and 7 other destinations in USA. Western Express Northbound is a small group tour that includes accommodation in a hotel as well as an expert guide, meals, transport and more.

Start in Los Angeles and end in San Francisco! With the adventure tour Western Express Northbound, you have a 4day tour package taking you from Los Angeles to San Francisco and through Los Angeles, USA and 7 other destinations in USA. Western Express Northbound is a small group tour that includes accommodation in a hotel as well as an expert guide, meals, transport and more.

Durations

Fullday (+7hours)
Multi day

Language

English

Frequently asked questions

This tour has an age range of 12-70 years old, this means children under the age of 12 will not be eligible to participate in this tour. However, if you are over 70 years please contact us as you may be eligible to join the tour if you fill out G Adventures self-assessment form.

Eum eu sumo albucius perfecto, commodo torquatos consequuntur pro ut, id posse splendide ius. Cu nisl putent omittantur usu, mutat atomorum ex pro, ius nibh nonumy id. Nam at eius dissentias disputando, molestie mnesarchum complectitur per te. In commune pericula mediocritatem per. Cu audiam dolorum appareat per, id habeo suavitate argumentum vel.

Tour's Location

Athens, Greece

Reviews

0/5
Not Rated
(0 review)
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
0 review on this Tour - Showing 1 to 0

Write a review

From: €0.00
0 (No Review)

  Δραστηριότητα

  Άτομα

  Τηλέφωνο

  Owner

  SpecialTrip_eshoped

  Member Since 2023

  Explore other options