Μονοήμερη απόδραση στην Λίμνη Κερκίνη & Οινοβαρκάδα στο Κτήμα τ’ Αποστόλη – Βιολογικό Οινοποιείο

0 (No Review)
Άμπελοι Σερρών, Greece
From: €600.00
0
(0 review)
Check

Duration

10 hours

Activity Type

Specific Tour

Group Size

9 people

Languages

___

About this activity

Στην Κεντρική Μακεδονία δεσπόζει η αρχόντισσα Λίμνη Κερκίνη, ένας τεχνητός υδροβιότοπος που δημιουργήθηκε κατόπιν ανθρώπινης παρέμβασης. Για τον επισκέπτη η γαστρονομία, οι οινικές εκπλήξεις, αλλά και η βαρκάδα, είναι πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Η λίμνη συγκαταλέγεται στους 10 υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας και έχοντας ανακηρυχθεί σε Εθνικό Πάρκο ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της. Μέχρι στιγμής, έχουνκαταγραφεί τουλάχιστον 1300 είδη φυτών στο Εθνικό Πάρκο, ορισμένα από τα οποία είναι σπάνια ή ενδημικά και έχουν παρατηρηθεί 300 είδη πουλιών.

-Σύντομη περιγραφή:

Κυριακάτικη  απόδραση στην Κερκίνη . Είναι  μια   ωραία    ευκαιρία να αναβιώσουμε παρέα τις ξέγνοιαστες Κυριακές των παιδικών μας χρόνων και να ξανα γευτούμε στιγμές στην ύπαιθρο.  Μια  διαφορετική οινοβαρκάδα   με γευσιγνωσία. Σε συνεργασία με τον Νίκο   και την Κωνσταντίνα , σχεδιάσαμε μία διαφορετική περιήγηση με στόχο να σας ξεναγήσουμε στην περιοχή με την αυθεντική ματιά των ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους, τον καλλιεργούν, τον προστατεύουν και τον μοιράζονται. Μία ευκαιρία να γνωρίσετε τις βιολογικές τεχνικές που εφαρμόζουν στα αμπελοτόπια.    Αρχικά  θα   μάθουμε  κάποια   πράγματα  για  την βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος της λίμνης  που μαζί συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα.¨ Επειτα   θα δοκιμάσουμε   δυο   ετικέτες  η  Κωνσταντίνα   θα    μας   εξηγήσει   τις  ποικιλίες  και  τον τρόπο παραγωγής της κάθε  μιάς. Τις ετικέτες συνοδεύον  πλατο  Τυριών και αλλαντικών.    Έπειτα Θα  Επισκεφτούμε  το πρόσφατα ανακαινισμένο βιολογικό οινοποιείο το Κτήμα τ’Αποστόλη στο  χωριό  Άμπελοι Σερρών  για  να δούμε από κοντά τις εγκαταστάσεις και  τους Αμπελώνες

Πρόγραμμα:

08.45 π.μ. : Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

10.15 π.μ. – 11.45 π.μ.: Οινο – Βαρκάδα στην Λίμνη Κερκίνη

Περιλαμβάνει: –

Βαρκάδα & Ξενάγηση στην Λίμνη Κερκίνη με οδηγό –

Οινογευσία (50ml) 3 Βιολογικών Οίνων Π.Γ.Ε – Κτήμα τ’Αποστόλη –

Επαγγελματία sommelier

Ξενάγηση στο  οινοποιίο

Activity's Location

Άμπελοι Σερρών, Greece

Reviews

0/5
Not Rated
(0 review)
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
0 review on this Activity - Showing 1 to 0

Write a review

From: €600.00
0 (No Review)

  Δραστηριότητα

  Άτομα

  Τηλέφωνο

  Owner

  SpecialTrip_eshoped

  Member Since 2023